SAD

ZAGREVANJE:  Psu je kao i čoveku potrebno zagrevanje.  Za vlasnika je zagrevanje od glave do pete, a za pse šetnja.  Potrebno je da mu dozvolite da obavi sve svoje fiziološke potrebe, dakle da olakša bešiku i creva, pa onda da krenete u brži hod, zatim u lagani džoging. 

ISTEZANJE: Isto tako psu, kao i čoveku,  potrebno istezanje, odnosno opet lagana šetnja. Nije dobro da se staje naglo nakon trčanja, to je šok za mišiće. 

3 KM

Početak je najteži, ali ne odustaj, osećaj posle prvih kilometara je fantastičan. Samo napred! Nastavi da održavaš tempo i neguj naviku trčanja dokle god tebi i tvom psu prija trening sa 3km, kada osetiš da ste spremni, pređite na napredniji trening.

5 KM

Mnogima je ovo idealna mera za održavanje kondicije. Nastavi da održavaš tempo i neguj naviku trčanja sa psom dokle god prija trčanje 5km. Međutim, kada osetiš da ste ti i tvoj pas spremni, pređite na veličanstveni trening od 10km. 

10 KM

Čim si ovde znači da ste tvoj pas i ti u treningu, dobroj kondiciji i da ste uveliko istrčali 3km i 5 km, pa je zato to ovde i neki početni minimum. Bravo! Nema više brzog hoda na početku, zagrevanje i trčanje sa psom. Srećno!

Ukoliko želiš da preuzmeš tabelu treninga, piši nam na trcanjesapsom@gmail.com