POZOR

Kada ste utvrdili da je vaš pas zdrav, spreman i oran za treniranje vreme je za kupovinu. Važno je da imate adekvatnu i kvalitetnu opremu kako bi i vaši treninzi bili takvi.

PATIKE

Vašem psu treba dobar i odgovoran partner za trčanje,  tako da morate i o sebi da brinete. Dobre patike su ključ kvalitetnog treninga. Izaberite u skladu sa svojim trkačkim sposobnostim, željama i mogućnostima par sportskih patika koje će biti isključivo za trčanje na otvorenom. 

POVODAC

Mi savetujemo povodac, ali ne bilo koji, već povodac za trčanje sa psom. On ide vlasniku oko struka, dugačak je oko 1m, a psu se kači na am ili ogrlicu.  Trčanjem sa ovim povocem, vama će ruke biti slobodne, a pas će trčati na prijatnoj razdaljini, a opet dovoljno blizu zbog kontrole.

!

AM

Odaberite am u veličini vašeg psa, on ga ne guši i zahvaljujući njemu psu se pospešuje bolje držanje kičme i čitavog tela. Leđa će mu biti kao strela. Takođe, uz am ćete lakše i bolje kontrolisati ljubimca tokom trčanja.

SAT

Vaš pas nema percepciju o vremenu, ali vi treba da imate. Važno je da pratite vreme, kilometražu, ritam, otkucaje, “pace”, ponašanje psa, ali i sopstveni organizam i napredak treninga.

VODA

Idealno bi bilo da pas tokom umerenog treninga ne pije vodu. Međutim, kada pokazuje znake žeđi i ukoliko su temperature visoke, tada se savetuje konzumiranje vode više puta po malo, nikako ne dozvoljavajte psu da se naliva vodom u sred treninga ili neposredno posle. Najbolje bi bilo da psu tokom treninga osvežite samo njušku, no ako je potrebno dajte mu malo i da lizne vodu, ali to je to.

POSLASTICE

Savetuje se mala količina posle treninga, ne tokom. Treba da znate da je kod pasa velika frekfencija udisaja tokom trčanja pa može da se zagrcnu, i da aspirira nešto od te poslastice, a onda nastaje problem. Ne preterujte i dajte mu uvek malo nakon trening.